onsdag 7 januari 2009

Nu är dom här!

Nu är dom alltså här, våra tvillingar. En flicka på 2990g och 48cm lång samt en pojke på 3500g och 50 cm lång. Allt gick enligt planerna. De förlöstes genom planerat kejsarsnitt den 2 jan, kl 08.34 resp kl. 08.35.

Vi jämför dessa små bebisar med vår förstfödde som vägde 4730g och var 54cm lång. Det är jättestor skillnad!!! Dessa två är som två små dockor som bara sover, sover och sover. Hade kanske varit trevligare om de sov lika tungt på natten som de gör på dagen... men vi kämpar på för att "vända" på deras dygnsrytm. På dagen får de sova i dagsljus och vi försöker ge dem mat var 2,5-3:e timmme för att de ska få i sig mer mat på dagen än på natten. De käkar nämligen lika ofta på natten just nu... och flickan är svårt att söva om när hon har ätit så det tar verkligen emot att väcka henne för att ge mat. Pojken däremot, smaskar och gör ljud för att tala om att han är hungrig. Han får mat och sen somnar han om.

Vi får se vad som händer, än så länge är de ju bara 5 dygn gamla.

Mötet med storasyster Saga igår blev väldigt lyckat och hon var otroligt nyfiken på de nyanlända. Framförallt hade jag saknat henne så otroligt mycket. Hade inte umgåtts med henne på över en vecka så mina tårar sprutade när hon kom springande emot mig med en otrolig glädje. Vi kramades om och om igen. Jättemysigt!!! Sen gick vi hand i hand in i vardagsrummet för att hälsa på bebisarna.

Det känns oerhört skönt att det första mötet blev lyckat för det kan man bara göra en gång. Det hade inte varit lika lyckat om de hade varit missnöjda och skrikit. Då hade inte mötet blivit så trevligt för Saga, tror jag.

Inga kommentarer: